Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Το Σάββατο 31 Αυγούστου η εκδήλωση ‘Λυρική Παμβώτις’

Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου
Ι. Γούναρη 7 – 454 44 Ιωάννινα
Τηλ.: 2651038882
E-mail: 99elsi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λυρική Παμβώτις
Σάββατο 31 Αυγούστου, 7:30 μ.μ.
Μουσείο  Αλή Πασά και Eπαναστατικής περιόδου


Φέτος, η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή της, το έτος 1999. Στη χρονική αυτή περίοδο, συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Τοπικό Διαμέρισμα της Νήσου του Δήμου Ιωαννιτών δώδεκα (12) συνολικά εκδηλώσεις με την επωνυμία : ‘Λυρική Παμβώτις’. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μηνός Αυγούστου στο Νησί των Ιωαννίνων και αποτελεί, στην ουσία, μια λιμναία βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση.

Η ‘Λυρική Παμβώτις’, συνδυαζόμενη με τον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, και, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, κατέστη μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της κι ένα πολιτιστικό γεγονός, που διακρίνεται για το υψηλό επίπεδό του. Το τελευταίο, ως ένα μεγάλο βαθμό, εξασφαλίζεται από τη συμμετοχή αυτόφωτωνποιητριών και ποιητών της Ηπείρου και όχι ετερόφωτων, όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες εκδηλώσεις.
Μεταξύ των άλλων, η‘Λυρική Παμβώτις’, εκτός από την τελετή επίδοσης των βραβείων και επαίνων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, καθορίζει σημαντικά και την ύλη της περιοδικής έκδοσηςΗπειρωτικά Γράμματα της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Δίδεται, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένα επίσημο και σοβαρό βήμα στις ποιήτριες και τους ποιητές, από το οποίο δύνανται,ελεύθερα, να αποδώσουν και να μεταδώσουν την ποίησή τους από το τοπικό στο εθνικό επίπεδο.
Η ‘Λυρική Παμβώτις’ όμως, δεν περιορίζεται μόνο στα ανωτέρω, αλλά, έχοντας στους σκοπούς της την επιβράβευση‘του πολιτιστικού έργου και της κοινωνικής προσφοράς’, τιμά όλους εκείνους τους εν ζωή εργάτες του πνεύματος, που ξεχώρισαν σ’ αυτούς τους τομείς. Σίγουρα, ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί γνώση, εμπειρία, ακεραιότητα, ήθος, ανιδιοτέλεια και ευθύνη, αρετές, τις οποίες η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, κάθε φορά, για κάθε πρόσωπο, για κάθε έργο, θέτει στην κρίση, όχι μόνον των μελών της, αλλά όλων των Ηπειρωτών.
Τέλος, η ‘Λυρική Παμβώτις’, αυτή η περίεργη ποιητική βραδιά, που ξενίζει, αυτή η αλλόκοτη διοργάνωση, που προκαλεί αμηχανία, αυτή η εμμονή στην ποίηση και όχι στις ποιήτριες και τους ποιητές, δεν θα μπορούσε, βέβαια, να μείνει χωρίς ψυχαγωγία. Έτσι, για λίγο, η ποίηση συναντά τις αδελφές της, μούσες του χορού και της μουσικής, στο Νησί των Ιωαννίνων, υποδεχόμενη, μ’ αυτόν τον τρόπο, τις δροσερές νύχτες του Φθινόπωρου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Σ.Η.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς.

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com