Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

 

 

 


 

Εργασιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2018

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Κάστρο των παιδιών! Θερινό Σχολείο Πολιτισμού

 

Το Κάστρο των παιδιών!
Θερινό Σχολείο Πολιτισμού


Μια καινούργια πλατφόρμα εκδηλώσεων, αφιερωμένων στους μικρότερους συμπολίτες μας, θεσμοθετεί από φέτος το Πνευματικό Κέντρο

Πρόκειται για το Κάστρο των Παιδιών, που θα πραγματοποιηθεί από 26 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2017,  στους χώρους του Ιτς Καλέ και συγκεκριμένα στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Θερινό Σχολείο Πολιτισμού, με δομημένα εργαστήρια, τα οποία θα καθοδηγούν έμπειροι εκπαιδευτές, εμψυχωτές, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί.

Στόχος του είναι να απασχολήσει με δημιουργικό τρόπο και εντελώς δωρεάν, παιδιά Δημοτικού Σχολείου, από 6 -12 ετών, μέσα από εργαστήρια, παιχνίδια, παραστάσεις, χορό και μουσική.


Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων/νος Γκόγκος αναφερόμενος στην νέα δράση τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε σήμερα έναν νέο θεσμό, που … «γεννιέται» στα Ιωάννινα.

Ένα θεσμό, που θέτει στο επίκεντρο των δράσεών του, το παιδί, μέσα από τη χαρά και δημιουργία.

Μια ακόμη αφορμή μέσω του πολιτισμού να πυροδοτήσει τη φαντασία και την ευαισθησία των παιδιών, αξιοποιώντας το ταλέντο και δημιουργικότητα στις τέχνες.

Στα περισσότερα από τα εργαστήρια και τις δράσεις υπεύθυνοι θα είναι καθηγητές και συντονιστές αναλόγων εργαστηρίων ή δράσεων του Πνευματικού Κέντρου καθώς και έμπειροι ειδικοί.

Είναι γνωστή σε όλους η ποιοτική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις εκπαιδευτικές δομές του Πνευματικού Κέντρου, όπως το Ωδείο, την Σχολή Χορού, το εικαστικό Εργαστήρι κλπ

Για το σκοπό αυτό σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία, τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό των στελεχών και των συνεργατών μας, ώστε να δώσουμε στα παιδιά της πόλης μας, μια ακόμα πολιτιστική ευκαιρία και επιλογή, πέρα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και την αδράνεια.

Και πρέπει να τους ευχαριστήσουμε για την ανταπόκρισή τους, όπως πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Αντιδήμαρχο Πρασίνου κα Ελένη Βασιλείου, για την συμμετοχή του τομέα της με δράσεις γύρω από το περιβάλλον.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε την καθοριστική συμβολή του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, διαθέτοντας τους χώρους, τις υποδομές του, αλλά και στηρίζοντας υλικά την δράση μας.

Ιδιαίτερα δε να ευχαριστήσουμε και την διευθύντριά του κα Αγνή Δρίμντζια, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την ιδέα μας και συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίησή της.»

Η διευθύντριά του Μουσείου Αργυροτεχνίας κα Αγνή Δρίμντζια επισήμανε:

«Με προθυμία το Μουσείο και το ΠΙΟΠ ανταποκρίθηκε στην ιδέα και την πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου, αναλαμβάνοντας σημαντικό κομμάτι των αναγκών του, διαθέτοντας τους χώρους και τις υποδομές του.
Άλλωστε το Μουσείο αποτελεί πλέον έναν σημαντικό πόλο πολιτισμού στην περιοχή μας με πλούσιο έργο, πέραν των μονίμων εκθέσεών του, με πολλές παράλληλες δράσεις, εκδηλώσεις, παραστάσεις κλπ.»

Στην συνέχεια η μουσικός κα Ελεάνα Βάσιου, που έχει αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων και των συντελεστών, αναφέρθηκε στις οργανωτικές λεπτομέρειες, τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν, την διαδικασία εγγραφών κλπ.

Όπως ανέφερε η κα Βάσιου:

«Το Κάστρο των Παιδιών θα λειτουργεί καθημερινά για μια εβδομάδα, από 10 το πρωί μέχρι και 2 το μεσημέρι, όπου οι γονείς παραδίδουν τα παιδιά στα στελέχη, τους παιδαγωγούς και τους συνεργάτες μας.

Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και τμήματα, ανάλογα με την ηλικία τους και κυκλικά επισκέπτονται όλα τα εργαστήρια, με διάρκεια παραμονής μια περίπου ώρα στο κάθε ένα.

Από τα εργαστήρια μουσικής, χορού, θεατρικού παιχνιδιού και τραγουδιού, προκύπτουν μικρές «παραστάσεις», τις οποίες τα παιδιά παρουσιάζουν την τελευταία ημέρα.


Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει

• Εργαστήρι Κεραμικής
• Εργαστήρι Ζωγραφικής
• Θεατρικό Παιχνίδι
• Εργαστήρι Μουσικής
• Παιχνίδια του Κάστρου
• Δράσεις Χορού
• Δράσεις για το Περιβάλλον
• Εργαστήρι σωστής διατροφής


Ομάδες εθελοντών θα συνοδεύουν τα παιδιά από την είσοδό τους στον χώρο, κατα τις μετακινήσεις τους και μέχρι την αποχώρησή τους, ενώ σε συνεργασία με την ομάδα Σαμαρειτών του ΕΕΣ θα υπάρχει μέριμνα για την ασφάλειά τους.»
Τονίζεται ότι συμμετοχή για τα παιδιά της πόλης μας είναι εντελώς δωρεάν και θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Από Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017  οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην γραμματεία του Κάστρου Των Παιδιών, που λειτουργεί καθημερινά από 9-2μμ στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Αγ. Μαρίνας 55.

Πληροφορίες στο τηλ. κέντρο 26510 83940

Διεύθυνση
Αγίας Μαρίνας 55, 45221, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940, fax: 2651075784
email: webmaster@pkdi.gr