Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Προσεχείς εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, κα. Ελένη Ακονίδου και αναφέρθηκε στις προσεχείς εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου. Μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«To θερινό πρόγραμμα του Πνευματικού Κέντρου συνεχίζεται και απλώνεται σε διαφορετικά και εμβληματικά σημεία του Δήμου Ιωαννιτών. Αυτή την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που εστιάζει στη μελοποιημένη ποίηση του μεγάλου μας ποιητή. Συμμετέχουν η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας στην ερμηνεία, η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και ο Ελευθέριος Καραγιάννης στα πνευστά και την ενορχήστρωση. Αποσπάσματα από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα διαβάσουν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και η Μαρία Στρατσάνη, δρ Φιλοσοφίας και τέως Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, στο πλαίσιο των θερινών κινηματογραφικών προβολών, παρουσιάζουμε την ταινία «Η Λησταρχίνα», παραγωγής 1965, γνωστότερη με τον αυθεντικό της τίτλο Κατ Μπαλού, ένα ιδιόμορφο και ιδιαίτερα διασκεδαστικό κράμα κωμωδίας με γουέστερν με πρωταγωνιστές την Τζέιν Φόντα και τον αξέχαστο Λη Μάρβιν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στις 7.30 το απόγευμα σε συνδιοργάνωση  με την Πνευματική Κίνηση "Η Αρχαία Δωδώνη", την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν οι Γιορτές Τέχνης στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, τιμώντας τα 60 χρόνια από τα εγκαίνια του Θεάτρου και την ίδρυση της Πνευματικής Κίνησης "Η Αρχαία Δωδώνη".

Στο α' μέρος θα παρουσιαστεί ο «Επιτάφιος Λόγος Περικλή» του Θουκυδίδη σε μετάφραση Ελευθέριου Βενιζέλου. Η διδασκαλία ερμηνείας και η σκηνοθεσία είναι του Δήμου Αβδελιώδη και η ερμηνεία της Ηωάννας Σπανού.

Στο β΄ μέρος θα παρουσιαστεί η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη. Πρόκειται για προβολή σε οθόνη της θεατρικής παράστασης που εγκαινίασε το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης στις 6 Αυγούστου 1960 και που μαγνητοσκοπήθηκε στο Λονδίνο το 1962. Στο ρόλο της Ηλέκτρας, η Ασπασία Παπαθανασίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Επίσης την Παρασκευή 9 Ιουλίου καλωσορίζουμε την Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών σε μουσική διεύθυνση του Χρήστου Γεωργάνου στον πρώτο σταθμό της μίνι περιοδείας της στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Η Μπαντίνα μας θα εμφανιστεί στις 9.30 το βράδυ στην Ανατολή. Το Σάββατο 10 Ιουλίου, στις 8 το απόγευμα, η Μπαντίνα θα εμφανιστεί στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών ενώ την Κυριακή 11 Ιουλίου, στις 8.00,  θα εμφανιστεί στο Σταυράκι.


Το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 9 μ.μ. επιστρέφουν και οι «Επίσημες Αγαπημένες», το μουσικό αφιέρωμα σε γυναίκες δημιουργούς στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, πάντα με ελεύθερη είσοδο. Το σύνολο αποτελούν η Ανθή Σταύρου στο τραγούδι, ο Γιάννης Μάνος στην κιθάρα, η Αναστασία Σταύρου στο πιάνο και ο Απόστολος Παπαπέτρου στο κοντραμπάσο. 


Παράλληλα η Φιλαρμονική μας θα εμφανιστεί στις 12 Ιουλίου και ώρα 9:30 μ.μ. στην πλατεία Γηροκομείου και στις 14 Ιουλίου στη Βρυσούλα, επίσης στις 9:30 μ.μ..

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com