Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

 

 

 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Λάκμος»

  • Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ώρα 20:30

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ε Σ  Σ Τ Ο  Π Α Ν Ι
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Λάκμος» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Παπουτσή (2020, 45΄)

  • Σκηνοθεσία - Κάμερα - Μοντάζ: Παναγιώτης Παπουτσής
  • Σενάριο: Κατερίνα Κακλαμάνη
  • Μουσική: Παναγιώτης Παπουτσής, Νατάσα Γιανναράκη
  • Ήχος: Νατάσα Γιανναράκη
  • Υποτιτλισμός: Νατάσα Γιανναράκη
  • Έρευνα: Θοδωρής Σιόντης
  • Συμμετέχουν: Δημήτρης Γείτονας, Νικόλαος Γκίζας, Ηλίας Μπαλάφας, Γκιουλέκ, Σταύρος Παπουτσής, Βασίλης Ντόντορος, Γιώργος Βαΐτσης, Κωνσταντίνος Γεροδήμος, Κωνσταντίνος Αντώνης, Αποστόλης Σόφης

Θα προηγηθεί παρουσίαση του ντοκιμαντέρ από το σκηνοθέτη

Ο Παναγιώτης Παπουτσής γεννήθηκε στα Γιάννενα, σπούδασε Φωτογραφία, Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και είναι πιο γνωστός ως ο «ένας από τους δύο» που ξεκίνησαν το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria.

O «Λάκμος» ήδη παρουσιάστηκε στο 23ο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο κινηματογραφικό εργαστήρι Zagoriwood, στο 8ο διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας, στο International Documentary Film Awards, στη Σλοβακία και κέρδισε και το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tangore της Ινδίας.

Κάθε χρόνο, την ίδια εποχή, ο Νίκος Γκίζας, ο Δημήτρης Γείτονας και ο Ηλίας Μπαλάφας δίνουν ραντεβού στους πρόποδες του Λάκμου, στο χωριό Συρράκο Ιωαννίνων, για να τραβήξουν με τα ζώα τους τη γνώριμη ανοδική πορεία προς τα βοσκοτόπια του βουνού, σε υψόμετρα που ξεπερνούν τα 1700 μέτρα. Επέλεξαν συνειδητά τη ζωή του κτηνοτρόφου γιατί πιστεύουν ότι ανήκουν στο βουνό. Η ιστορία καταπιάνεται, επιπλέον, και με τη ζωή των ανθρώπων  του Λάκμου (Γιώργος Βαΐτσης, Κωσταντίνος Αντώνης, Κώστας Γεροδήμος, Βασίλης Ντόντορος), τις δυσκολίες αλλά και τις μαγικές στιγμές του βουνού.

https://www.youtube.com/watch?v=bcnra9QGJ9M
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

Η είσοδος σε κλειστούς χώρους επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο με επίδειξη σχετικού πιστοποιητικού

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com