Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Γεωργίου Σιμιρτζή

  • Τρίτη 14 Νοεμβρίου, ώρα 7 μ.μ.

Παρουσίαση του συνολικού συγγραφικού έργου του Καθηγητή – Συγγραφέα Γεωργίου Σιμιρτζή, μέλους της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συντονιστής προγράμματος: Σωκράτης Μπαλάφας
Απαγγελία ποιημάτων: Γιώτα Φλώρου.

- Χαιρετισμός Προέδρου της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου Αποστόλου Παπαϊωάννου, Ομοτίμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

- Χαιρετισμός προέδρου της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδ/λείου Βελλάς Ιωαννίνων Δημητρίου Φλώρου.

- Ανάγνωση βιογραφικού σημειώματος Γ. Σιμιτζή.

- Παρουσίαση συνολικού έργου του Γ. Σιμιτζή από τον Στέφανο Κωλέττα, Εκπαιδευτικό – Συγγραφέα.

- Παρουσίαση ποιητικού έργου του Γ. Σιμιτζή από τον Τάσο Κανάτση, Εκπαιδευτικό – Ποιητή.

- Ευχαριστήρια του Γεωργίου Σ. Σιμιτζή.

Ο Γιώργος Σιμιτζής κατάγεται από τη Γρανίτα Ιωαννίνων, όπου διαμένει μόνιμα. Είναι απόφοιτος του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Υπηρέτησε ως καθηγητής και Γυμνασιάρχης. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις, επαίνους και πλακέτες από διαφόρους φορείς. Έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα 11 βιβλία ποίησης και πεζογραφίας. Συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, όπου δημοσίευσε εκατοντάδες άρθρα.

«Ποίηση είναι ο εαυτός μας ενταγμένος κάπου και κάποτε βιωματικά, συναισθηματικά και στοχαστικά. Αντιφέγγισμα χρονογυριστό να ΄ναι φίλε ποιητή. Αυτή η ποίηση που αληθεύει, πείθει, συγκινεί, σμιλεύει και βελτιώνει τον ποιητικοτραφή εν πολλοίς αναγνώστη… Η ποίηση είναι παιδικό χαμόγελο στις αγέλαστες στιγμές. Είναι δροσόπνοος αέρας και συγκινησιακή άπνοιά μας. Είναι σκίρτημα καρδιάς του ποιητή, που το αποτυπώνει για να το χαρεί και να το χορτάσει και ο άλλος. Η ποίηση σαν αυτεπάγγελτος διαβάτης με χρυσοφόρα σαρώματα αγάπης εισέρχεται παντού. Γρηγορεί, συμμερίζεται, συμπάσχει και παρηγορεί!  Στην οιμωγή, στον πόνο, στο θρήνο, στην απόγνωση, στο χαρίεν, στη συμφορά, στον άθλο και στον ψυχικό αναβρασμό του άλλου είναι παρούσα. Άκαμπτη, ασυμβίβαστη, φιλόμουση, ακριβοδίκαια, ευανθής, ευαισθητοχαρής, αδέκαστη και ζείδωρη!»
Γεώργιος Σιμιτζής του Στεφάνου.

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής»
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com