Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Ο Χρήστος Ζώτος συναντά τον Βασίλη Κώστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΡΤ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το  Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει  την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα «Β.Πυρσινέλλας» μουσική εκδήλωση με τίτλο: Ο Χρήστος Ζώτος συναντά τον Βασίλη Κώστα.


Δύο δεξιοτέχνες του λαούτου θα ερμηνεύσουν σολιστικά κομμάτια -τα οποία φέρνουν στην επιφάνεια τις μεγάλες δυνατότητες του οργάνου- χωρίς να διαρρηγνύουν τα θεμέλια της παράδοσης, την εξελίσσουν, της δίνουν ζωή, την ανανεώνουν και αποτρέπουν την ταρίχευσή της.
Η συναυλία αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον με τη συνάντηση  του Χρήστου Ζώτου, του σημαντικότερου λαουτιέρη του στεριανού δημοτικού τραγουδιού, που εξέλιξε την τεχνική του οργάνου, την οποία διδάσκονται οι σημερινοί μουσικοί, με τον συντοπίτη μας Βασίλη Κώστα, ο οποίος έχει να επιδείξει αξιομνημόνευτες συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς στον κόσμο και παράλληλα σπουδάζει με υποτροφία  δίπλα σε ζωντανούς θρύλους της τζαζ μουσικής όπως είναι ο Danilo Perez, Kenny Werner, John Pattitucci, Joe Lovano στο Βerklee College of Music των ΗΠΑ. 
Κοντά τους θα βρίσκονται ο σπουδαίος ερμηνευτής του ηπειρώτικου τραγουδιού  Γιάννης Παπακώστας και ο Τάσος Ντάφλος (κρουστά).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του κόσμου».

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com