Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

 

 

 

Ο χορός των προγόνων

  • Σάββατο 20 Απριλίου| ώρα 9 μ.μ.

Ο χορός των προγόνων του Μιχάλη Σπέγγου

Πέντε μονόπρακτα, ματιές σε στιγμές της ιστορίας μας από μια ασυνήθιστη οπτική γωνία. Ένα τελικό μονόπρακτο όπου το παρελθόν έρχεται μεταλλαγμένο στο σήμερα και προσπαθεί να προβλέψει το μέλλον.
Δωδώνη
Βρισκόμαστε στην αρχαία Δωδώνη. Στο αρχαίο θέατρο.
Ένας άντρας ετοιμάζεται. Απαγγέλει λόγια από την Ιλιάδα και τον Οιδίποδα. Έξω, είκοσι χιλιάδες θεατές περιμένουν. Ο μονόλογος του άντρα αποκαλύπτει αλλά και εκπλήσσει. Οι εποχές έχουν αλλάξει.
Κυρά Φροσύνη
Το μοιραίο βράδυ. Γιάννενα, Γενάρης 1801. Τα γεγονότα θα τα δούμε μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας. Μιας γυναίκας σε αγωνία για την ίδια της την τύχη. Μια γυναίκας με ιδιαιτερότητες. «Ωραία και μπανταλή πήρες ορέ», είπε στον άντρα της κάποτε ο τρομερός και φοβερός αστυνομικός διευθυντής του Αλή Πασά, ο Ταχήρ Αμπάζης.
Μετανάστευση
Τα καραβάνια που έπαιρναν του ξενιτεμένους στην ξενιτειά. Λίγο πριν την Ελληνική επανάσταση. Δυο Φυγάδες. Ένας απαγορευμένος έρωτας, λίγο πριν το καραβάνι φτάσει στο Βουκουρέστι.
Ολοκαύτωμα
Στις 25 Μαρτίου 1944, η δραματική σύλληψη των Γιαννιωτών Εβραίων από τους Γερμανούς. Μέσα από τα μάτια μιας αδικοχαμένης ψυχής που κατάφερε και νίκησε την Ιστορία.
Εμφύλιος
Εκείνος, ο ανακριτής Εκείνη, η αιχμάλωτη. Αδέλφια οι δυο τους.
Σήμερα Οι απόγονοι των προηγούμενων ηρώων επιστρέφουν στον τόπο τους, στο σήμερα. Συναντιούνται, ερωτεύονται. Μεταξύ τους, τον τόπο Παίρνουν αποφάσεις ζωής. Αποφάσεις επιστροφής και ελπίδας. Στο τέλος μας καλούν όλους να ενώσουμε μαζί τις φωνές μας και να τραγουδήσουμε
ένα τραγούδι επιστροφής. Όλοι μαζί. Σαν υπόσχεση.

  • Με τους: Αλέξανδρο Κλημόπουλο, Ηλέκτρα Τσακαλία, Δήμητρα Χασιακή

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής»
Είσοδος: 10€

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com