Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Ολυμπιακές δάδες και μετάλλια εκτίθενται στο Πνευματικό Κέντρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δ/ΝΣΗ: ΠΛ. Α. Παπανδρέου 5
45221 – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛ.: 2651 3 61108
Fax:   2651 0 26355

Ολυμπιακές δάδες και μετάλλια εκτίθενται στο Πνευματικό Κέντρο

Την ευκαιρία να θαυμάσουν μια εξαιρετική συλλογή από σπάνιες Ολυμπιακές δάδες και ολυμπιακά μετάλλια θα έχουν οι Γιαννιώτες πολίτες.
Από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 15 του μηνός Οκτωβρίου στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου θα εκτεθούν 24 δάδες και 10 μετάλλια των θερινών Ολυμπιακών αγώνων από το 1936 έως και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.
Πρόκειται για μέρος της συλλογής του κ. Στράτου Κλήμου, υπαλλήλου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι περισσότερες από τις δάδες είναι σπάνιες με χαρακτηριστικότερες αυτές των Ολυμπιακών αγώνων του 1956 στη Μελβούρνη και σπανιότερη τη δάδα των Ολυμπιακών αγώνων του 1952 στο Ελσίνκι πιστό αντίγραφο της οποίας θα υπάρχει στην έκθεση, καθώς από αυτές κατασκευάστηκαν μόνο 22.
Στην έκθεση αναφέρθηκαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας.
Ο κ. Γκόγκος έκανε λόγο για μια σπουδαία έκθεση και μια μοναδική ευκαιρία για τη πόλη των Ιωαννίνων, ενώ αναφερόμενος στο στόχο της έκθεσης τόνισε πως είναι «η επαφή του κοινού και κυρίως των νέων ανθρώπων με την Ολυμπιακή δάδα που συμβολίζει τη μεταλαμπάδευση από γενιά σε γενιά των ευγενών ιδανικών του Ολυμπισμού και τη βελτίωση του ανθρώπινου γένους σε όλους τους τομείς».
Ο κ. Κολόκας κάλεσε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν την έκθεση «και να νιώσουν τη μαγεία και τον συμβολισμό μιας Ολυμπιακής δάδας» . Χαρακτήρισε δε το γεγονός Οικουμενικής σημασίας με δεδομένο ότι τα Γιάννενα είναι πατρίδα του Ευαγγέλη Ζάππα που μαζί με τον Pierre de Coubertin αναβίωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες .

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com