Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους:Αύγουστος Κορτώ

  • Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 8 μμ

Πολιτιστικός Πολυχώρος "Δημ. Χατζής"

Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους: Αύγουστος Κορτώ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι Εκδόσεις Πατάκη στο πλαίσιο του κύκλου Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους σας προσκαλούν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ «Σκυλίσια ψυχή»

Στην εκδήλωση συμμετέχει το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης


Η Έστερ Κλάιν γεννιέται στο Βερολίνο στις 29 Φεβρουάριου 1920. Μικροκαμωμένη, εύθραυστη, παράξενη, όπως και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Μέσα της όμως κρύβει τεράστια αποθέματα δύναμης. Από νωρίς θα γνωρίσει τη σκληρότητα αλλά και τη στοργή. Η ζωή της διατρέχει τον 20ο αιώνα κάνοντας έναν τέλειο κύκλο:
Βερολίνο - Μπούχενβαλντ - Νέα Υόρκη - Βερολίνο.
Γνωρίζει την αθλιότητα των ναζιστικών στρατοπέδων χάνοντας ό,τι αγαπούσε περισσότερο, θα κινδυνεύσει να χάσει μέχρι και την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή της, αλλά θα βγει ζωντανή. Αυτός που θα την σώσει δεν είναι άνθρωπος αλλά ένας σκύλος. Ένας σκύλος που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Η Έστερ ξαναστήνει τη ζωή της αφιερώνοντάς την στην προστασία των ζώων. Επιτέλους νιώθει ασφαλής.
Μέχρι που οι άνθρωποι θα ξαναχτυπήσουν, θα απαντήσει στο μίσος και στην προκατάληψη με αγάπη.
Από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, στην Αμερική του Μακ Κάρθυ και πίσω στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα γίνει μάρτυρας της ανέγερσης του Τείχους αλλά και της πτώσης του. Χαράζει τη ζωή της θυμίζοντάς μας τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος

Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com