Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Μαθήματα Αργεντίνικου Τάνγκο και Σάλσα

Σεμιναριακός κύκλος μαθημάτων από τον Σαμουήλ Κυπαρίδη
Τα μαθήματα θα γίνονται δύο (2) Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.
Πρόγραμμα : 3 - 4 Μαρτίου  και 17 - 18 Μαρτίου
Αρχάριοι 19.00-21.00μ.μ.  Προχωρημένοι  17.00-19.00μ.μ.
Σημείωση: Η έναρξη των μαθημάτων για το νέο τμήμα αρχαρίων, θα γίνει το Σάββατο, 03/03/2012, ώρες 15:00-17:00
Κόστος Συμμετοχής ανά μήνα
Φοιτητές: 35€ , Ζευγάρια:40€  έκαστος, Ενήλικες: 45€
Σημείωση: Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται εγγραφή
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία της Σχολής, τηλέφωνο  2651073657 και ώρες  4 μ.μ.-10 μ.μ.

TANGO

Το Τάνγκο είναι ο χορός που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα στα προάστια του Buenos Aires της Αργεντινής γύρω από τις εκβολές του ποταμού Rio de la Platα.
Ήταν ο τρόπος για να εκφράσουν οι πρώτοι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι "La Boca" την νοσταλγία τους, τον πόνο και το πάθος τους για την Ζωή. Το πάντρεμα της ντόπιας κουλτούρας  με το κύμα των μεταναστών που έψαχναν ένα καλύτερο αύριο δημιούργησε το Τάνγκο. Στην αρχή χορευόταν  στα xαμαιτυπεία, στους δρόμους  και στις γειτονιές.
Στη συνέχεια και την δεκαετία του 20 μετακόμισε στο στο Παρίσι όπου και μεγαλούργησε.
Την ιδια  εποχή ο διάσημος τραγουδιστής Carlos Gardel στο Βuenos Aires γίνεται ο πρόδρομος της εξέλιξής του με αποκορύφωμα τη χρυσή Εποχή του 40, οπου το Τάνγκο γίνεται Εθνικό Σπόρ.Πάνω απο 600 Ορχήστρες συνοδεύουν τα βήματα των χορευτών στους ήχους του Βandoneon.
Η ιστορία του tango όμως δεν σταματά εδώ.Τα τελευταία 25 χρόνια ο χορός αυτός έχει κατακλύσει σχεδόν όλες τις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και τα τελευταία χρόνια και την Ελλάδα.
Το Αργεντίνικο Τάνγκο και η Salsa Cubana είναι οι χοροί που αναδεικνύουν τη γυναίκα και ταιριάζουν, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο χορό στην ιδιοσυγκρασία του άνδρα.

SALSA

H Salsa ήταν ο κατ’εξοχήν χορός της Κούβας πολύ πριν από το 1949 όταν η μετανάστευση των Κουβανών στις Η.Π.Α. έφερε σε επαφή δύο μουσικά ρεύματα, την Αμερικάνικη Jazz και την Κουβανέζικη μουσική. Αυτό το πάντρεμα δημιούργησε την Salsa.


Τάγκο και  Σάλσα

Σε αυτά τμήματα το Τάνγκο διδάσκεται στην κλασική του φόρμα, αυθεντικά, έτσι  όπως χορεύεται στο Buenos Aires. Η αίσθηση του χορού παίζει πρωταρχικό ρόλο, η μουσικότητα, η ποιότητα στην κίνηση, αλλά και η επικοινωνία στο ζευγάρι αποτελούν βασικούς  στόχους στο μάθημα.
H Salsa διδάσκεται όπως χορεύεται στην Κούβα. Έμφαση στον ρυθμό, την μουσικότητα, την ευελιξία στο σώμα και τον αυτοσχεδιασμό. Οι στροφές και οι φιγούρες έχουν πλαστικότητα και αρμονία.

Σαμουήλ Κυπαρίδης
Χορεύει Αργεντίνικο Τάνγκο από το 1992. Aρχικά σπούδασε Χοροδιδασκαλία στο Βερολίνο κοντά στον Juan D. Lange (Ουρουγουάη) εντρυφώντας σε ένα σύστημα το οποίο στηριζόταν κυρίως στη Φιλοσοφία του Feldenkrais και στην τεχνική του Alexander. Μαθήτευσε σε πολλούς μαέστρους του Αργεντίνικου Τάνγκο όπως Antonio Todaro, Pepitto Avellaneda και Raul Bravo στην Αργεντινή, αλλά και στο Παρίσι με την Teresa Cuhna και, κυρίως, με τον Pablo Veron. Παρακολούθησε συστηματικά σεμινάρια και μαθήματα Κουβανέζικης Salsa που πραγματοποίησε ο Juan Jose Ortiz (Kούβα) στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκεια της 20ετούς παραμονής του στην Γερμανία, ίδρυσε, οργάνωσε και δίδαξε σε δύο σχολές Αργεντίνικου τάνγκο: την “La Boca” στην Στουτγάρδη από το 1998 έως το 2002 και τη σχολή “Bohemio” στο Tuebingen από το 1996 έως το 2006. Τα τελευταία 4 χρόνια ζει και διδάσκει Αργεντίνικο Τάνγκο στην Ελλάδα. Στη μέθοδο διδασκαλίας του υιοθετεί έναν συγκερασμό μοντέρνας κινησιολογίας και λατινοαμερικάνικης κουλτούρας. Ταυτόχρονα, η έμφαση στην αρμονικότητα και τη ροή της ενέργειας στο χορό αντανακλούν τις πολύχρονες αναζητήσεις του μέσα από τις Ασιατικές φιλοσοφίες για την κίνηση Tai Chi Chuan και Qi Gong.
 

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com