Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού Παμβώτιδας

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Παμβώτιδας  ιδρύθηκε και λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2005 από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια για 25 παιδιά, εντασσόμενο στο μέτρο 5.1 του ΠΕΠ Ηπείρου. Το Κέντρο πλέον χρηματοδοτείται από την Ελληνική Εταιρία  Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) στο πλαίσιο  του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», όπου έχει εγκρίνει την τοποθέτηση 35 παιδιών, όσα και η δυναμικότητα της άδειας λειτουργίας του.
Σκοπός του Κ.Δ.Α.Π. είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναδείξουν τη δημιουργικότητα τους, να βελτιώσουν τις εκφραστικές δυνατότητες τους και να ψυχαγωγηθούν. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη μιας οικογένειας να αξιοποιήσουν δημιουργικά αυτόν τον ελεύθερο χρόνο με ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, καθώς συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά διαφόρων ηλικιών. Τα βοηθούν να ξεφύγουν από την απομόνωση του σύγχρονου τρόπου ζωής, που θέλει τα παιδιά παθητικούς δέκτες της σύγχρονης τεχνολογίας που έχει εισβάλει σε κάθε σπίτι.
Τέλος, στόχος του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι να μπορούν τα παιδιά να συναντούν και να επικοινωνούν με τους φίλους τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και προσωπικότητα του κάθε παιδιού.
Μέσα στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π. το παιδί μπορεί να ασχοληθεί δημιουργικά με τα παρακάτω:

 

  • Παιδική Λογοτεχνία, θεατρικό παιχνίδι, παντομίμα, κουκλοθέατρο
  • Μαγειρική - ζαχαροπλαστική
  • Μουσικοκινητική αγωγή (μουσικά παιχνίδια, παιδικά τραγούδια, κ.α.)
  • Εικαστικά: κατασκευές με διάφορα υλικά (πηλό, γύψο, ζυμάρι, κτλ.), ψηφιδωτά, κολάζ, τυπώματα, κ.α.
  • Ατομικά και ομαδικά παιχνίδια. Επιτραπέζια, παιχνίδια γνώσεων και   ανάπτυξης  δεξιοτήτων, κατασκευών και συναρμολόγησης
  • Αθλητικές δραστηριότητες (ομαδικά αθλήματα, αθλοπαιδιές, κινητικά παιχνίδια  κ.α.)
  • Συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας, ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (σχολεία, συλλόγους, μουσεία, κ.α.) εκπαιδευτικές εκδρομές

 

 

Το Κ.Δ.Α.Π. Παμβώτιδας χρηματοδοτείται για να φιλοξενεί 35 παιδιά  παρόλα αυτά όμως κατορθώνει να εξυπηρετεί περίπου 50 παιδιά, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο. Απασχολεί τις εξής 3 ειδικότητες: διευθυντή – καθηγητή φυσικής αγωγής, νηπιαγωγό και υπάλληλο καθαριότητας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς απασχολούνται στο Κέντρο εξωτερικοί συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως θεατρολόγος, μουσικός, πλαστικός – εικαστικός, μουσικοπαιδαγωγός, κ.α.
Το Κ.Δ.Α.Π. στεγάζεται στο Γυμνάσιο Κατσικάς και λειτουργούν καθημερινά απογευματινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας από  5 έως 12 ετών.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διευθυντής: Μάντζιος Πέτρος
Τηλέφωνο: 26510 94591
Διεύθυνση: Ναπολέοντος Ζέρβα 15, Τ.Κ. 45500, Κατσικάς
(Γυμνάσιο Κατσικά)

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com