Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερασιτεχνική Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού

Η Σχολή Κλασικού & Σύγχρονου χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, λειτουργεί από το 1993. Το 2001 η Σχολή έγινε Ερασιτεχνική, αναγνωρισμένη από το κράτος (ΦΕΚ: 625/25-05-01).

Το κτίριο (παλαιά μαγειρεία του στρατού) που στεγάζεται η σχολή έως και σήμερα, είναι διατηρητέο μνημείο και αναπαλαιώθηκε το 1997.
 
 

Δασκάλες χορού και χορογράφοι:

Έλενα ΑνδρεάδηΑπόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 4 χρονών στο Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων όπου παρακολούθησε κλασικό μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς.
Το 1996 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.
Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου με Ray Bara, Rosa Sicart, Γιάννη Μέτση, Πένυ Μελά και σύγχρονο χορό με Χάρη Μανταφούνη, Εριφύλη Ευφραιμίδου, Εύα Καπάζογλου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού με τους Jeremy Nelson, Tom Thayer,  Keven Levi, David Zambrano, (καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) καθώς και με τους Α. Mellink, Κική Μπάκα, Πέτρο Κουρουπάκη στα Ιωάννινα.
Σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με Αγγελική Στελλάτου, Κων/νο Μίχο, Maya Μ. Carrol.
Σεμινάριο Transdance που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «e-φως» με διαλέξεις πάνω στο σώμα και τις νέες τεχνολογίες από τους Armando Menicacci, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και Michael Klien. Παρακολούθησε Εργαστήρια-Διαλέξεις με Russel Maliphant, Murray Louis, Alberto del Saz, Rui Horta, Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Διακρίθηκε για το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα Ζίτσας Ιωαννίνων από το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.
Συμμετείχε στη Βραδιά Νέων Χορογράφων στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» με το έργο «Μήλα μου».
Συνεργάστηκε με την a-priori dance company ως χορογράφος στην Χοροθεατρική Παράσταση «Αίνιγμα της Ύπαρξης», «Μια νύχτα στον κόσμο» Jim Jarmusch.
Παραστάσεις σε συνεργασία με την Ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών «Ηχηρή κίνηση» σε δική της χορογραφία & «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Μελίνας Βλάχου.
Σπουδάζει Θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.


Ευγενία Μπινέρη:
Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Ραλλού Μάνου


Τζίνα Βικα

Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Ν. Κονταξάκη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη, όπου υπήρξε μέλος της ομάδας της. Συνέχισε τις σπουδές της στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Professional Diploma in Dance Studies”.Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Laban, πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις ως χορεύτρια.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού χορού με τους K.Bogoeva (Βάρνα), Μ.Χατζημιχάλη (Σπέτσες), Μ. Δημητρόβα (Αθήνα), S.Vikulov (Αθήνα), F.Lemire (Νέα Υόρκη), Σ.Φρυδά (Λευκάδα), Μ.Κουσουνή (Αθήνα), σύγχρονου χορού με τους G.Elkin (Βάρνα), D.Saxon (Αθήνα), Ομάδα Χορού “Χορευτές” (Αθήνα), Y.Mantafounis-Stadler (Αθήνα), R.Steinberg (Νέα Υόρκη), E.Parkinson & I.Carney (Νέα Υόρκη), A.Mellink (Ιωάννινα), Κ.Μπάκα (Ιωάννινα), Α.Στελάτου (Λευκάδα), Pilates for Dancers με τον Π.Κουρουπάκη (Ιωάννινα) καθώς και μαθήματα χορού στα επαγγελματικά στούντιο Dan.c.ce (Αθήνα), The Place (Λονδίνο), Steps on Broadway (Νέα Υόρκη) και Peridance Capezio Center (Νέα Υόρκη).
Έχει επίσης ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών πάνω στην Σώματο-Ψυχοπαιδαγωγική μέθοδο Danis Bois του Πανεπιστημίου Fernando Pessoa του Πόρτο.
Τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάστηκε με διάφορες ερασιτεχνικές σχολές χορού στην Αθήνα και στα Ιωάννινα, νηπιαγωγεία, καθώς και ΙΕΚ.  Από το 2005 εργάζεται στην Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου διδάσκοντας κλασικό μπαλέτο –ρεπερτόριο, σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική αγωγή.

 

Ελεονώρα Ηλία:


Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Δ. Γρηγοριάδου

Γεννημένη στα Ιωάννινα, η ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΗΛΙΑ αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2008) και την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Δ. Γρηγοριάδου» ( ΥΠΠΟΑ, 2006), συνεχίζοντας τη μετεκπαίδευσή της στο χορό, στην Γερμανία και το Βέλγιο. 
Ως χορεύτρια και performer έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή για το Φεστιβάλ Αθηνών (ΚΑΡΜΕΝ, 2007), με τη Jessica Watson Galbraith για το φεστιβάλ Βερολίνου Potsdamer Tanztage (2008), με τη Deutsche Tanzcompanie Neustrelitz στο Μεκλενβούργο Γερμανίας (JAHRESZEITUNG, 2009), με την ομάδα χορού LES GENTILS POIS(S)ONS στην Αμβέρσα Βελγίου με artistic residency στον Κινητήρα (Αθήνα, 2012), με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2015), με τη Vicky Spanovaggelis/ NAUD Dance Co. για το Μουσείο Μπενάκη (OUT-OPIAS, 2016), με τον Πέρε Φάουρα για το Φεστιβάλ Αθηνών (BIOS, 2017), με το Soundtrope Festival 2017 για το Μουσείο Αργυροτεχνείας Ομίλου Πειραιώς, με το Μουσείο Σύγρονης Τέχνης «Θ.Παπαγιάννης», με την 1η Biennale Δυτικών Βαλκανίων ( BOWB)  καθώς και με ανεξάρτητους χορογράφους και performers όπως η Maya M. Caroll κ.ά.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα μεταξύ άλλων με RootlessRoot, Les Slovaks, Μaya M. Caroll,Αγγελική Στελλάτου, Σύνδεσμο Χορού καθώς και το GAGA Intensive στο Τορίνο ( Iταλία, 2017). Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της αστικής μη κερδοσκοπικής ομάδας χορού A PRIORI που έχει παρουσιάσει, ήδη, τέσσερις παραγωγές σε συμπαραγωγή με χώρους όπως το ΔΗΠΕΘΕ ιωαννίνων .BIOS ,Garage Performing Arts Center κ.α σε Ιωάννινα , Αθήνα , Πάτρα ,Κέρκυρα και φεστιβάλ χορού (  Zante Dance Festival , Δικό μου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκη vol. 2)  και επιχορηγήθηκε για το νέο έργο της (FORM.AT ) από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. ( καλλιτεχνικές επιχορηγήσεις 2017-18)Διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στη Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών καθώς και κινησιολογία σε θεατρικά εργαστήρια.
www.apriori-dance.comΛάουρα Τσιάτη:


Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Ν. Κονταξάκη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το χορό.
Παράλληλα ασχολήθηκε και με άλλα ήδη χορών όπως latin, tango,ευρωπαϊκούς, aerial slings, aerial yoga και πιστοποιήθηκε ως Aerial Yoga Instructor (Aerial Dance).
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με καταξιωμένους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Axis Syllabus(Counter Spirals) με τον Frey Faust ,εργαστήριο spielbar με τους MusikFabric ,Έμυ Κορφιά. Danillo Zeka,Πλωτίνο Ηλιάδη. Κική και Ναταλία Μπάκα, Δώρα Ζούμπα. Κατερίνα Λιόντου ,Στέλλα Ζάννου, Marta Coronado, Γιάννη Νικολαΐδη, Α. Καμινάρη, Γιάννη Μαργαρώνη. Renate Graziadei, Ted Stoffer, Στέφανο Μπίζα, Αθανασία Κανελλοπούλου. Xάρη Μανταφούνη, Shelley Maxwell, Λάμπρο Λάμπρου, Αναστασία Θεοφανίδου. Yolanta Zaharieva,κ.α
Σεμινάριο τεχνικής Gaga με τον Andrea Constanzo Martini και σεμινάριο λεκτικής επικοινωνίας της χορογραφικής έρευνας και δημιουργίας με τον Χρήστο Πολυμενάκο στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας. Βιωματικό σεμινάριο χοροθεραπείας με τις εισηγήτριες Ελένη Χατζηγεωργίου και Μαριάννα Δρακοπούλου. Σεμινάριο διδασκαλίας δημιουργικού χορού σε παιδιά με την Κατερίνα Αργυροπούλου.
Συμμετέχει ενεργά ως χορεύτρια και χορογράφος: Στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα σύγχρονου και μοντέρνου χορού (Morgana artistic events) Αθήνα  ως χορογράφος όπου και έλαβε την τρίτη θέση.  Στο εργαστήρι χορογραφίας On the road στο 20ο φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Στην βράδια ποίησης ¨Λυρική Παμβώτιδας¨ και  στη παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Γεωργούλα στο θέατρο Έκφραση. Με την ομάδα χορού A Priori Dance, στην χορό θεατρική παράσταση ¨ο Γλάρος¨ του Άντον Τσέχοφ, στο φεστιβάλ χορού Κέρκυρας One Small Step στο Performance Project της Στέλλας Ζάννου. Οπτικοακουστική παράσταση ¨Why we live together¨, φεστιβάλ Soundtrope Ιωάννινα παράσταση ¨Χρόνος Παρών¨, 5ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας Καλαμάτα.  
Στο έργο “Anacarbit” του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Όλγας Ζήση, στο έργο¨Κασσάνδρα¨σε σκηνοθεσία Βασίλη Γουργούλη.  Στη ομάδα Καλειδοσκόπιο στο έργο ¨Αγκάλιασε με Ιππότη¨ του Ευγένιου Λαμπίς σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Νάκου, και στη ομάδα Opera Feel Anthropic στο έργο ¨Όπερα της πεντάρας¨ του Μπέρτολντ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κωστή Μπασογιάννη.
Από το 2012 έως και σήμερα εργάζεται στην σχολή χορού του «Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών»  διδάσκει για δεύτερη χρονιά στο θεατρικό εργαστήρι ¨Θεατρική Συμπαιγνία¨ Συνεργάστηκε για 3 χρονιές με τον παιδικό σταθμό ¨Σαν Παραμύθι¨ στη Πάργα, καθώς και με το ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων για την ετήσια παράσταση του.

 

Κατερίνα Ντίβα


Απόφοιτος της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού «Ραλλού Μάνου»

Η Κατερίνα Ντίβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε με άριστα από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού "Ραλλού Μάνου" το 2018.Στα έτη της φοίτησή της, καθώς και μετά,  έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα (fighting monkeys), Milan Herich, Jill Crovisier, Ερμίρα Γκόρο, Ευριπίδης Λασκαρίδης και Matunt David( Σύστημα Gaga). Επίσης έχει διδαχθεί από τους Αλίκη Καζούρη, Έμη Κορφιά, Χαρά Κότσαλη, Πωλίνα Κρεμαστά, Ιωάννα Παρασκευοπούλου και Σύνθια Φρυδά. Ακόμα έχει παρακολουθήσει το Akropoditi Dance Fest 2018 αλλά και το 25th Kalamata Dance Fest.
Ως ερμηνεύτρια έχει χορέψει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του project " Breaking Art ll" και έχει συνεργαστεί με την ομάδα A priori dance Co. στο έργο "16 steps to the ground".

Μουσικοί Συνοδοί:
Δήμητρα Συνίκη (πιάνο)
Φάτο Σαχίνι (πιάνο)

Διεύθυνση Σχολής:
Τζίνα Βίκα

Γραμματειακή Υποστήριξη:
Βαλάντω Θάνου

Διδασκαλία Χορού

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΑ:

 • ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ (3,5 - 4,5 ετών) : Μάθημα: 2 φορές/ 1 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 120’)                                                                                                                              
  Δίδακτρα: 30 €
 • ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ (4,5 - 5,5 ετών) : Μάθημα: 2 φορές/ 1 ώρα(εβδομαδιαίο σύνολο 120’)                                                                                                                
  Δίδακτρα: 30 €
 • 1Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ : Μάθημα : 2 φορές/ 1 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 120’) Βασικές αρχές κλασικού μπαλέτου                                                                                                                    
  Δίδακτρα: 30 €
 • 2Η ΤΕΧΝΙΚΗ : Μάθημα: 2 φορές/ 1 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/ 1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 180’)                                                                 
  Δίδακτρα: 36 €
 • 3Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 210’)                                                              
  Δίδακτρα: 36 €
 • 4Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 210’)                                                             
  Δίδακτρα: 40 €
 • 5Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 210’)                                                              
  Δίδακτρα: 40 €
 • 6Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1,15 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 225’)                                                              
  Δίδακτρα: 40 €
 • 7Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1,15 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 225’)                                                              
  Δίδακτρα: 40 €
 • ΦΥΤΩΡΙΟ Α΄: Μάθημα: 2 φορές/ 1,30 ώρα κλασικό μπαλέτο και pointes και 1 φορά/1,30 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 270’)                                                             
  Δίδακτρα: 40 €
 • ΦΥΤΩΡΙΟ Β΄: Μάθημα: 2 φορές/ 1,30 ώρα κλασικό μπαλέτο και pointes και 1 φορά/1,30 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 270’)                                                              
  Δίδακτρα: 45 €
 • ΦΥΤΩΡΙΟ Γ΄: Μάθημα: 2 φορές/ 1,30 ώρα κλασικό μπαλέτο και pointes και 1 φορά/1,30 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 270’)                                                              
  Δίδακτρα: 45 €

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ:

 • ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ: Μάθημα 2 φορές/1,45 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 210΄)

 • ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Μάθημα 3 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 270΄)

 • ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Μάθημα 1 φορά/2 ώρες (εβδομαδιαίο σύνολο 120΄)

  Γίνεται επιλογή μαθημάτων από τους μαθητές.
  Δίδακτρα: ‘Έως 3 μαθήματα την εβδομάδα, 45€                                                              
  Από 4 μαθήματα και πάνω, 60€
  Με φοιτητικό πάσο,  35€

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:

 • ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ: Μάθημα 2 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)
 • ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ: Μάθημα 2 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)
 • ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑΙΟ: Μάθημα 2 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)

  Γίνεται επιλογή μαθημάτων από τους μαθητές.
  Δίδακτρα: ‘Έως 3 μαθήματα την εβδομάδα, 45€
  Από 4 μαθήματα και πάνω, 60€ 
  Με φοιτητικό πάσο, 35€                                                        
 • BODY CONDITIONING:
  Μάθημα 2 φορές/1,30 (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)
  Δίδακτρα: 36€

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρακολούθηση μαθημάτων για τα αγόρια σε όλα τα τμήματα είναι δωρεάν.

                                                                                                                       

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μιλτιάδης Παππάς, 4 μ.μ. - 9 μ.μ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, ΤΚ 45 221 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 26510-73657

 

 

Διεύθυνση
Αγίας Μαρίνας 55, 45221, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940, fax: 2651075784
email: webmaster@pkdi.gr