Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

 

 


 

Εργασιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2018

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερασιτεχνική Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού

Η Σχολή Κλασικού & Σύγχρονου χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, λειτουργεί από το 1993. Το 2001 η Σχολή έγινε Ερασιτεχνική, αναγνωρισμένη από το κράτος (ΦΕΚ: 625/25-05-01).

Το κτίριο (παλαιά μαγειρεία του στρατού) που στεγάζεται η σχολή έως και σήμερα, είναι διατηρητέο μνημείο και αναπαλαιώθηκε το 1997.


Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής χορού:
Έλενα ΑνδρεάδηΑπόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 4 χρονών στο Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων όπου παρακολούθησε κλασικό μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς.
Το 1996 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.
Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου με Ray Bara, Rosa Sicart, Γιάννη Μέτση, Πένυ Μελά και σύγχρονο χορό με Χάρη Μανταφούνη, Εριφύλη Ευφραιμίδου, Εύα Καπάζογλου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού με τους Jeremy Nelson, Tom Thayer,  Keven Levi, David Zambrano, (καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) καθώς και με τους Α. Mellink, Κική Μπάκα, Πέτρο Κουρουπάκη στα Ιωάννινα.
Σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με Αγγελική Στελλάτου, Κων/νο Μίχο, Maya Μ. Carrol.
Σεμινάριο Transdance που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «e-φως» με διαλέξεις πάνω στο σώμα και τις νέες τεχνολογίες από τους Armando Menicacci, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και Michael Klien. Παρακολούθησε Εργαστήρια-Διαλέξεις με Russel Maliphant, Murray Louis, Alberto del Saz, Rui Horta, Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Διακρίθηκε για το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα Ζίτσας Ιωαννίνων από το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.
Συμμετείχε στη Βραδιά Νέων Χορογράφων στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» με το έργο «Μήλα μου».
Συνεργάστηκε με την a-priori dance company ως χορογράφος στην Χοροθεατρική Παράσταση «Αίνιγμα της Ύπαρξης», «Μια νύχτα στον κόσμο» Jim Jarmusch.
Παραστάσεις σε συνεργασία με την Ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών «Ηχηρή κίνηση» σε δική της χορογραφία & «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Μελίνας Βλάχου.
Σπουδάζει Θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.
Είναι Καλλιτεχνική Δ/ντρια και Δασκάλα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού στη Σχολή του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

 

Δασκάλες χορού και χορογράφοι:

Ευγενία Μπινέρη: Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Ραλλού Μάνου

Τζίνα Βικα

Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Ν. Κονταξάκη
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη, όπου υπήρξε μέλος της ομάδας της. Συνέχισε τις σπουδές της στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Professional Diploma in Dance Studies”.Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Laban, πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις ως χορεύτρια.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού χορού με τους K.Bogoeva (Βάρνα), Μ.Χατζημιχάλη (Σπέτσες), Μ. Δημητρόβα (Αθήνα), S.Vikulov (Αθήνα), F.Lemire (Νέα Υόρκη), Σ.Φρυδά (Λευκάδα), Μ.Κουσουνή (Αθήνα), σύγχρονου χορού με τους G.Elkin (Βάρνα), D.Saxon (Αθήνα), Ομάδα Χορού “Χορευτές” (Αθήνα), Y.Mantafounis-Stadler (Αθήνα), R.Steinberg (Νέα Υόρκη), E.Parkinson & I.Carney (Νέα Υόρκη), A.Mellink (Ιωάννινα), Κ.Μπάκα (Ιωάννινα), Α.Στελάτου (Λευκάδα), Pilates for Dancers με τον Π.Κουρουπάκη (Ιωάννινα) καθώς και μαθήματα χορού στα επαγγελματικά στούντιο Dan.c.ce (Αθήνα), The Place (Λονδίνο), Steps on Broadway (Νέα Υόρκη) και Peridance Capezio Center (Νέα Υόρκη).
Έχει επίσης ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών πάνω στην Σώματο-Ψυχοπαιδαγωγική μέθοδο Danis Bois του Πανεπιστημίου Fernando Pessoa του Πόρτο.
Τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάστηκε με διάφορες ερασιτεχνικές σχολές χορού στην Αθήνα και στα Ιωάννινα, νηπιαγωγεία, καθώς και ΙΕΚ.  Από το 2005 εργάζεται στην Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου διδάσκοντας κλασικό μπαλέτο –ρεπερτόριο, σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική αγωγή.

Ελεονώρα Ηλία: Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Δ. Γρηγοριάδου

Λάουρα Τσιάτη:


Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Ν. Κονταξάκη
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το χορό.
Παράλληλα ασχολήθηκε και με άλλα ήδη χορών όπως latin, tango,ευρωπαϊκούς, aerial slings, aerial yoga και πιστοποιήθηκε ως Aerial Yoga Instructor (Aerial Dance).
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με καταξιωμένους δασκάλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Axis Syllabus(Counter Spirals) με τον Frey Faust ,εργαστήριο spielbar με τους MusikFabric ,Έμυ Κορφιά. Danillo Zeka,Πλωτίνο Ηλιάδη. Κική και Ναταλία Μπάκα, Δώρα Ζούμπα. Κατερίνα Λιόντου ,Στέλλα Ζάννου, Marta Coronado, Γιάννη Νικολαΐδη, Α. Καμινάρη, Γιάννη Μαργαρώνη. Renate Graziadei, Ted Stoffer, Στέφανο Μπίζα, Αθανασία Κανελλοπούλου. Xάρη Μανταφούνη, Shelley Maxwell, Λάμπρο Λάμπρου, Αναστασία Θεοφανίδου. Yolanta Zaharieva,κ.α
Σεμινάριο τεχνικής Gaga με τον Andrea Constanzo Martini και σεμινάριο λεκτικής επικοινωνίας της χορογραφικής έρευνας και δημιουργίας με τον Χρήστο Πολυμενάκο στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας. Βιωματικό σεμινάριο χοροθεραπείας με τις εισηγήτριες Ελένη Χατζηγεωργίου και Μαριάννα Δρακοπούλου. Σεμινάριο διδασκαλίας δημιουργικού χορού σε παιδιά με την Κατερίνα Αργυροπούλου.
Συμμετέχει ενεργά ως χορεύτρια και χορογράφος: Στο 1ο πανελλήνιο πρωτάθλημα σύγχρονου και μοντέρνου χορού (Morgana artistic events) Αθήνα  ως χορογράφος όπου και έλαβε την τρίτη θέση.  Στο εργαστήρι χορογραφίας On the road στο 20ο φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Στην βράδια ποίησης ¨Λυρική Παμβώτιδας¨ και  στη παρουσίαση βιβλίου του Γεωργίου Γεωργούλα στο θέατρο Έκφραση. Με την ομάδα χορού A Priori Dance, στην χορό θεατρική παράσταση ¨ο Γλάρος¨ του Άντον Τσέχοφ, στο φεστιβάλ χορού Κέρκυρας One Small Step στο Performance Project της Στέλλας Ζάννου. Οπτικοακουστική παράσταση ¨Why we live together¨, φεστιβάλ Soundtrope Ιωάννινα παράσταση ¨Χρόνος Παρών¨, 5ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας Καλαμάτα.  
Στο έργο “Anacarbit” του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Όλγας Ζήση, στο έργο¨Κασσάνδρα¨σε σκηνοθεσία Βασίλη Γουργούλη.  Στη ομάδα Καλειδοσκόπιο στο έργο ¨Αγκάλιασε με Ιππότη¨ του Ευγένιου Λαμπίς σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Νάκου, και στη ομάδα Opera Feel Anthropic στο έργο ¨Όπερα της πεντάρας¨ του Μπέρτολντ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κωστή Μπασογιάννη.
Από το 2012 έως και σήμερα εργάζεται στην σχολή χορού του «Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών»  διδάσκει για δεύτερη χρονιά στο θεατρικό εργαστήρι ¨Θεατρική Συμπαιγνία¨ Συνεργάστηκε για 3 χρονιές με τον παιδικό σταθμό ¨Σαν Παραμύθι¨ στη Πάργα, καθώς και με το ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων για την ετήσια παράσταση του.
 

Μουσικοί Συνοδοί:
Δήμητρα Συνίκη (πιάνο)
Φάτο Σαχίνι (πιάνο)
 

Γραμματειακή Υποστήριξη:
Κλαίρη Αποστόλου

Διδασκαλία Χορού

Τμήματα

Χορευτική Προπαιδεία – Μάθημα 2 ώρες/120΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 30€
(Ηλικίες : 3 έως 4 ετών)
 
Προπαρασκευαστικό Τμήμα - Μάθημα 2 ώρες/120΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 30€
( Ηλικίες : 4 έως 5 ετών)
 
1η Τεχνική Μπαλέτου - Μάθημα 2 ώρες/120΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 30€
Στοιχεία κλασικού μπαλέτου
 
2η Τεχνική Μπαλέτου – Μάθημα 3 ώρες/180΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 36€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός.
 
3η Τεχνική Μπαλέτου – Μάθημα 3:30 ώρες/210΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 36€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός.
 
4η Τεχνική Μπαλέτου – Μάθημα 3:30 ώρες/210΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 40€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός.
 
5η Τεχνική Μπαλέτου – Μάθημα 3:30 ώρες/210΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 40€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός.
 
6η Τεχνική Μπαλέτου - Μάθημα 3:30 ώρες/210΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 40€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός.
 
7η Τεχνική Μπαλέτου - Μάθημα 3:30 ώρες/210΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 40€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός.
 
Φυτώριο Α΄ - Μάθημα 3:45 ώρες / 225΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 40€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, pointes.
 
Φυτώριο Β΄ - Μάθημα 4:30 ώρες / 270΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 45€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, pointes.
 
Φυτώριο Γ΄ - Μάθημα 4:30 ώρες / 270΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 45€
Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, pointes.
 
Σύγχρονο Προχωρημένο ( Ενηλίκων) – Επιλογή ωρών μαθημάτων την εβδομάδα.
Δίδακτρα: 45€ - 60€ Κλασικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός, pointes.
 
Κλασικό Μπαλέτο Αρχαρίων ( Ενηλίκων) – Μάθημα 3 ώρες / 180΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 45€
 
Σύγχρονο Αρχαρίων ( Ενηλίκων) – Μάθημα 4:30 ώρες / 270΄ την εβδομάδα. Δίδακτρα: 45€
 
Body conditioning ( Ενηλίκων)  -  Μάθημα 3:00ώρες /180΄ την εβδομάδα: 35€
 
Σημείωση: Η παρακολούθηση μαθημάτων για τα αγόρια (έφηβους-ενήλικες) είναι δωρεάν
 

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: Έλενα Ανδρεάδη
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Κλαίρη Αποστόλου, 4 μ.μ.-10 μ.μ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55 ΤΚ 45 221 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 26510-73657

 

 

Διεύθυνση
Αγίας Μαρίνας 55, 45221, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940, fax: 2651075784
email: webmaster@pkdi.gr