Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

  • Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ώρα 10:30 π.μ.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, διοργανώνει εκδήλωση που περιλαμβάνει:

  • Περιβαλλοντικά εργαστήρια & παιχνίδια για παιδιά
  • Παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια
  • Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η δική μας Ντενεκεδούπολη» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και τη Θεατρική Συμπαιγνία

Αναλυτικά:

Φέτος γιορτάζεται η 25η επέτειος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών, που αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLife International και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες.
Η εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» θα ξεκινήσει με παιδικά εργαστήρια (μάσκες πουλιών, μολυβοθήκες με θέμα τα πουλιά), θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικά παιχνίδια (η λίμνη επικεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια δίπλα στη λίμνη! Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με τη θεατρική παράσταση « Η δική μας Ντενεκεδούπολη " από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία» σε σκηνοθεσία Γιολάντα Καπέρδα. Επίσης σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό του Φ.Δ.Λ.Π.Ι.
Kύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»
Είσοδος ελεύθερη

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com