Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την μουσική παράσταση "Τραγουδώντας με πάθος"

Ιωάννινα, 13/3/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Τραγουδώντας με πάθος

Με μια εκδήλωση από γυναίκες αφιερωμένη σε γυναίκες και άντρες τίμησαν η ΧΕΝ Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλα» εμφανίστηκε το   γυναικείο μουσικό σχήμα A Companhia  Artistica σε μια εκδήλωση με αγαπημένες ελληνικές και ξένες μελωδίες και με τίτλο Τραγουδώντας με πάθος.
Συμμετείχαν:

  • Μαρία Νικολοπούλου, πιάνο
  • Μαρία Μεσσάρη, φλάουτο
  • Έφη Κάλλιστρου, βιολί
  • Ιωάννα Καζαντζίδη, βιολοντσέλο
  • Πόλυ Νικολοπούλου, λυρική σοπράνο
  • Ενορχήστρωση, διασκευές: Δημήτρης Αμπατζής

 

Η «Α Companhia Artistica» είναι μια γυναικεία ομάδα 4 διπλωματούχων σολιστών (piano, flute, violin,cello), όπου η καθεμία στο βιογραφικό της έχει πλήθος εξαιρετικών εμφανίσεων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Δημιουργήθηκε το 2008 με την επιθυμία όλων των μελών του να παρουσιάζει συναυλίες κλασικού  και σύγχρονου ρεπερτορίου, με κομμάτια απαιτητικά αλλά συνάμα δημοφιλή,  δίνοντας μία νότα φρεσκάδας και ανανέωσης στον τρόπο ερμηνείας και παρουσίασης τους.

Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει σολιστικά  έργα αλλά και ensemble  με διάφορες θεματικές όπως:

• «Noches de Buenos Aires» (Αφιέρωμα στον Astor Piazzolla και στη χρυσή εποχή του Tango. Προβολές με αφιερώματα και χορογραφίες από Αργεντινή.)
• «Σαν όνειρο μαγευτικό» ( Όπερα-Ιταλικές canzonetes και Ελληνική Οπερέτα)
• «Σινεμά ο Παράδεισος» (επένδυση με ζωντανή μουσική και τραγούδι γνωστών soundtracks από τον ξένο και ελληνικό κινηματογράφο, με την προβολή των trailers σε προτζέκτορα ή κινηματογραφική οθόνη) κ.ά
• «Alma livre»-ελεύθερη ψυχή (ταξίδι σε διαχρονικές μπαλλάντες Ελλήνων και ξένων συνθετών)
• « Cantando con passionne»-τραγουδώντας με πάθος (αναφορά στη ρομαντική και αξέχαστη δεκαετία sixties-seventies)

Η «A Companhia Artistica» έχει παρουσιαστεί έως σήμερα στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης Ο.Μ.Μ.Θ, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (Πάτρα), Parnassos Concert Hall(Αθήνα), Κεντρική Σκηνή Νάκα(Αθήνα), Αμφιθέατρο Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και σε καλοκαιρινά Φεστιβάλ του Δήμου Κεφαλονιάς (Ληξούρι και Πόρος), Δήμου Λειψών  Δωδεκανήσων,Δήμου Ευρωστίνης (Δερβένι Κορινθίας) κ.ά.

H ερμηνεία του Querer από την A Companhia Artistica που υπάρχει στο YouTube έχει επιλεγεί από το επίσημο κανάλι του συνθέτη René Dupéré , πρώτο, σε μια συλλογή με τις έξι κορυφαίες ερμηνείες έργων του.

Η λυρική σοπράνο Πόλυ Νικολοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα.
Φοίτησε πιάνο στην τάξη του Dr. Αλεξέι Μιρόσνικωφ, όπου πήρε το δίπλωμα σολίστα με «Άριστα Παμψηφεί και Β΄ Βραβείο» και παράλληλα το Πτυχίο Αρμονίας με «Άριστα».
Παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού στην τάξη του μπάσου Γιώργου Παππά, όπου πήρε το δίπλωμα της με «Άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο».
Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού του τμήματος αριστούχων της Ζυρίχης, με καθηγητή τον τενόρο Ernst Haefliger και σε σεμινάρια της Gheena Dimitrova, Δάφνης Ευαγγελάτου, ενώ έχει συνεργαστεί με το διεθνούς φήμης μαέστρο Methodi Matakiev.
Τα τελευταία χρόνια μελέτησε με τη διεθνούς φήμης mezzo soprano Rossitza Troeva. Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται ρόλοι όπως Madame Butterfly, Mimi, Liu, Adrianna Lecouvreur, Gilda, Michaella, Pamina καθώς και τα Κατά Ματθαίoν και Κατά Ιωάννη Πάθη του Bach, Requiem του Mozart κ.ά.
Συνεργάζεται με το σολιστικό σχήμα ‘BELLACANTA’ και το oρχηστρικό σύνολο A Companhia Artistica, παρουσιάζοντας προγράμματα σε όλη την Ελλάδα. Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση και ως καθηγήτρια πιάνου και μονωδίας.
Δισκογραφικά ερμήνευσε το έργο του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Θ. Χαρίδη «Περικλέους Πόλις», ενώ με τους μαθητές της έχει δημιουργήσει δύο CDs («Ας τραγουδήσουμε τις αγαπημένες μας ιστορίες»  και «Μεγάλοι συνθέτες, μικροί στιχουργοί») με την υποστήριξη της Β΄ Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Έχει διδάξει και παρουσιάσει τις όπερες «Μαγικός Αυλός» του Mozart και «Οι δραπέτες της σκακιέρας» του Κουρουπού καθώς και το musical «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» σε διασκευή για παιδιά.
Το 2016 βραβεύτηκε η συμμετοχή των μαθητών της στη δράση «Πιάσε το χέρι μου» από το Υπουργείο Παιδείας.

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com