Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

 

 

 

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “TALE OF X CITIES”

ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “TALE OF X CITIES”.

Το Tale of X Cities είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών - φορέων - πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή.

Τα σεμινάρια και εργαστήρια του Tale of X Cities είναι ανοιχτά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και των ειδικοτήτων, που ζουν σε πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

Στα σεμινάρια, ειδικοί από διαφορετικούς τομείς (λογοτεχνία, θέατρο, δημοσιογραφία, βίντεο, φωτογραφία, podcast), ανάμεσά τους οι Μιμή Ντενίση (ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, μεταφράστρια και παραγωγός) και Σώτη Τριαντάφυλλου (συγγραφέας, αρθρογράφος, ιστορικός), εισάγουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη της αφήγησης ιστοριών με διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Στα εργαστήρια που ακολουθούν, οι συμμετέχοντες καλούνται να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες, χρησιμοποιώντας τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες. Τα έργα των συμμετεχόντων που παράγονται μέσα από αυτήν την διαδικασία παρουσιάζονται σε ένα τελικό, υβριδικό Φεστιβάλ, που υλοποιείται στο διαδίκτυο και σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις, και περιλαμβάνει επίσης δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων.

Το Tale of X Cities ξεκίνησε το 2021, μετά από πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX. Υλοποιείται σε συνεργασία με πάνω από 20 φορείς από πόλεις της Βορείου Ελλάδας. Ήδη τα περσινά σεμινάρια και εργαστήρια οδήγησαν στη δημιουργία έργων —βίντεο, φωτογραφίες, podcast, εγκαταστάσεις και performances— που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Στην κεντρική σελίδα του site, θα βρείτε επίσης σύντομα βίντεο ανθρώπων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από πέρσι, και μοιράζονται την εμπειρία τους.


Περισσότερες πληροφορίες:
— Press kit - διαθέσιμο online: https://www.dropbox.com/sh/2otqbdjvfbn9u6h/AABbL6mrmrYilZqGKbqueKoPa?dl=0
— Ιστοσελίδα του προγράμματος: www.x-cities.net

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com