Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Έκθεση αρχειακού υλικού από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας και το αρχείο της Μπάφρας στην Ανατολή

Έκθεση αρχειακού υλικού από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και το αρχείο της Μπάφρας στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής.

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και την Κοινότητα Μπάφρας πραγματοποιούν φωτογραφική έκθεση στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις 19 Μαΐου.
Η έκθεση περιέχει αρχειακό υλικό από την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Μικρασιατικό Σύλλογο Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και το αρχείο της Μπάφρας. Περιέχει πορτραίτα κατοίκων, σπάνιες φωτογραφίες που απεικονίζουν τη δημιουργία των οικισμών και φωτογραφίες από την Καππαδοκία.
Θα παραμείνει μόνιμα στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής υπενθυμίζοντας σε όλους την ιστορία της Ανατολής, της Μπάφρας και της Νεοκαισάρειας από το 1922 έως σήμερα.
Να σημειωθεί ότι η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων και η Κοινότητα Μπάφρας, πέρα από το άφθονο φωτογραφικό υλικό που προσέφεραν από τα αρχεία τους, προσέφεραν και από δύο παραδοσιακές φορεσιές, μία ανδρική και μία γυναικεία, οι οποίες εκτίθενται στο χώρο.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 6-9 το απόγευμα.


 

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com