Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Μπιζάνιος Δρόμος 2012

Την Τρίτη,  21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πόλη μας, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια,  ο «Μπιζάνιος Δρόμος». Με σύμμαχο μια ιδιαίτερα ηλιόλουστη μέρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία για να χειροκροτήσει τους δρομείς που συμμετείχαν και στα τέσσερα αγωνίσματα. Ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλλων, των μεταλλίων και των διπλωμάτων στους νικητές, ενώ μετάλλια και τιμητικά διπλώματα μοιράστηκαν σε όλους, όσοι έλαβαν  μέρος.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, κύριος Μωυσής Ελισάφ ευχαριστεί θερμά όλους αυτούς που βοήθησαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο «Μπιζάνιος Δρόμος 2012» και συγκεκριμένα τους :

Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου

Τροχαία Ιωαννίνων

8η Μεραρχία Ιωαννίνων

ΕΚΑΒ Ιωαννίνων

Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων

Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Ιωαννίνων

Επιθυμία όλων των συμμετεχόντων,  αθλητών και όχι μόνο, η φετινή αναβίωση του «Μπιζάνιου Δρόμου» να γίνει η αφετηρία για την καθιέρωση ενός αγώνα δρόμου  με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την πόλη μας.

 

Αποτελέσματα Αγώνα απ' την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου

 

11300m Ανδρών

11300m Γυναικών

Μικρές Κατηγορίες

Ευχαριστούμε τον Αιμίλιο Νέο για τη φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

 

 

 

Ιστορική Αναδρομή

Ο «Μπιζάνιος Δρόμος» είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 1971, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης.
Εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα δρόμου των 11.200 μ. επί δημοσίας οδού ( Μπζάνι – Γιάννινα) ήταν ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ).
Στην πρώτη διοργάνωση πήραν μέρος τριάντα έξι ομάδες  απ’ όλη την  Ελλάδα, όπως Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων, Λαύρα Καλαβρύτων, Γ.Σ. Λαρίσης, Εθνικός Πειραιώς, ΑΣ Λαμίας, Πανελλήνιος, ΠΑΣ Μέτσοβο, Εθνικός Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Το τελευταίο είχε ιδιαίτερα ικανή ομάδα με τους Πασπαράκη, Μάμαλη (σημερινός Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ) Πατερούση, Τζούμα κ.ά., υπό την επίβλεψη του αλησμόνητου καθηγητή Κώστα Τσιάντα.
Στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι το 1984 που ήταν η τελευταία χρονιά διεξαγωγής του αγώνα, μετείχαν αθλητές που ανήκαν στην αφρόκρεμα του Ελληνικού στίβου στους δρόμους ημιαντοχής-αντοχής.
Μιχάλης Κούσης, Παύλος Μακρίδης, Σταύρος Μερμίγκης, Τεόφιλο Μπαζικαμόε, Γιώργος Φακιολάς, Ν. Αργυρόπουλος και πληθώρα ακόμα επιλέκτων Ελλήνων αθλητών είχαν πάρει μέρος στις πρώτες διοργανώσεις που γινόντουσαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Ευχαριστούμε θερμά τον αθλητικογράφο, Βαγγέλη Λέκκο, για τις πληροφορίες που μας παρείχε.

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com